Tehnician în activități economice este o calificare ce îmbină activități complexe, caracterizate prin interdisciplinaritate. Astfel, tehnicianul în activități economice analizează și valorifică oportunitățile mediului economic, promovează misiunea și valorile firmei. Poate întocmi, utiliza și analiza documente și informații financiar-contabile, înregistra evenimente și tranzacții din activitatea economică,  utilizând programe  informatice de contabilitate.

Tehnicianul în agricultură îşi organizează activitatea sub directa coordonare a inginerului agronom, se ocupă de : planificarea, organizarea şi efectuarea lucrărilor agricole necesare pentru creşterea şi recoltarea diferitelor tipuri de culturi de câmp pentru vânzarea sau livrarea în mod regulat către cumpărători sau organizaţii specialzate şi în pieţe.

Tehnicianul în gastronomie supraveghează şi coordonează desfăşurarea activităţii din bucătărie. Alături de activităţile specifice, Tehnicianul în gastronomie valorifică competenţele cheie de comunicare atât cu persoanele cu care intră în contact cât şi în cadrul echipei de lucru, competenţele de utilizare a softurilor specifice şi nu în ultimul rând va aplica continuu tehnici de îmbunătăţire a calităţii la locul de muncă, de lucru în echipă şi de dezvoltare durabilă.

Tehnicianul veterinar este cel care face echipă cu medicul veterinar, participând la acţiunile sanitar – veterinare ce au ca obiectiv menţinerea sănătăţii publice prin evitarea transmiterii unor maladii de la animale la om, nu numai prin contact direct, ci şi prin consumul unor produse de origine animală contaminate.

Tehnician analize produse alimentare este o calificare de nivel 4 corespunzătoare domeniului de pregătire profesională Industria alimentară, prin care elevii vor dobândi abilităţi, cunoştinţe şi deprinderi care le vor permite să-şi găsească un loc de muncă, integrându-se în viaţa socială, să-şi deschidă propria afacere sau să-şi continue pregătirea la un nivel superior.