Tehnician analize produse alimentare este o calificare de nivel 4 corespunzătoare domeniului de pregătire profesională Industria alimentară, prin care elevii vor dobândi abilităţi, cunoştinţe şi deprinderi care le vor permite să-şi găsească un loc de muncă, integrându-se în viaţa socială, să-şi deschidă propria afacere sau să-şi continue pregătirea la un nivel superior.

Ce înveți?

  • Efectuezi analize ale materiilor prime şi ale materiilor auxiliare din industria de morărit şi panificaţie, din industria fermentativă, industria extractivă, precum şi a cărnii, laptelui, legumelor şi fructelor
  • Monitorizezi aplicarea normelor de igienă şi protecţia mediului în industria alimentară
  • Determini valoarea nutritivă a produselor alimentare
  • Asiguri starea de sănătate a consumatorilor prin aplicarea unui sistem de control al calității eficient, în conformitate cu standarde UE

Care sunt beneficiile tale?

  • Pregătirea teoretică este consolidată de pregătirea practică, care se realizează în cadru organizat la agenţi economici
  • Vei putea lucra în laboratoare de analize produse alimentare
  • Vei monitoriza respectarea regulilor de igienă şi protecţia mediului din unităţile de alimentaţie publică şi din industria alimentară
  • Vei avea noţiuni de conducerea calităţii în industria alimentară

Ce job poți avea?

  • Tehnician analize produse alimentare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Protecţiei Consumatorului şi altor instituţii de verificare şi control din cadrul sănătăţii publice
  • Laborant de analize ale unităţiilor de producţie din alimentație publică şi industrie alimentară


Evoluția în carieră

  • Învățământ postliceal - calificările: Tehnician nutriționist, Tehnician dietetician, Tehnician în agroturism
  • Învățământ superior:
  • Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Inginerie şi management în alimentația publică și agroturism, Inginerie și management în turism
  • Facultatea de ştiinţe agricole, industrie alimentară și protecţia mediului, cu specializarea Tehnologia produselor alimentare
  • Facultatea de biotehnologii