Această calificare asigură absolventului cunoștințele teoretice și practice necesare pentru desfășurarea activității de producție în domeniul prelucrării cărnii în vederea consumului și fabricării produselor din carne și pește în spații special amenajate.
În urma absolvirii acestui program de pregătire, absolventul va fi în măsură să execute procese de prelucrare a cărnii, cum ar fi sacrificarea animalelor, curățarea, tăierea, dezosarea și ambalarea, în conformitate cu normele sanitare și de siguranță alimentară.
Ce înveți?
- Efectuezi tranșarea, dezosarea și alegerea cărnii în vederea obținerii preparatelor din carne și pește
- Realizezi operații specifice tehnologiei de obținere a produselor din carne și peste
- Respecți rețetele de fabricație a produselor din carne și pește
- Aplici normativele de protecția mediului și siguranța produselor alimentare
Care sunt beneficiile tale?
- Efectuezi instruirea practică în atelierele școlii, în carmangerii și la fabrici de procesare a cărnii și peștelui
- Poți participa la stagii de pregatire practică în străinătate prin proiecte Erasmus+ și să obții certificatul Europass
Ce job poți avea?
- Preparator în industria cărnii
- Măcelar
- Carmangier
- Preparator semiconserve din pește
Evoluția în carieră
- Învățământ liceal – calificările: Tehnician în industria alimentară,
- Tehnician analize produse alimentare
- Învățământ postliceal – calificarea: Tehnician controlul calitătii produselor agroalimentare
- Învățământ superior: - Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Controlul și expertiza produselor alimentare, Tehnologii alimentare