Brutarul fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adausurilor respective.
Patiserul preparã în laborator sau în unitãtile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializãrii. Dupã ce receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteazã si le conservã pânã la introduce-rea în fabricatie.
Ce înveți?
• Obții diferite aluaturi și mixturi conform rețetei de producție
• Fabrici pâine, aluaturi de foi și alte produse de panificație
• Produci și aplici decorațiuni pe produsele de panificație
• Lucrezi cu mașini și echipamente moderne de fabricat produse de panificație
• Vinzi produsele de panificație
Care sunt beneficiile tale?
• Efectuezi pregătirea practică în brutării și în laboratoare de patiserie-cofetărie
• Posibilitatea efectuării unui stagiu de practică într-o țara europeană, în cadrul unui proiect Erasmus+
Ce job poți avea?
• Brutar
• Patiser
• Covrigar
• Preparator produse făinoase
Evoluția în carieră
• Învățământ liceal – calificările: Tehnician în industria alimentară, Tehnician analize produse alimentare
• Învățământ postliceal – calificarea: Tehnician controlul calității produselor agroalimentare
• Învățământ superior:- Facultatea de Alimentație și Turism – specializările: Ingineria produselor alimentare, Biotehnologii, Controlul calității produselor alimentare